Kuinka kauan avattu juustotuubi säilyy jääkaapissa? Vastauksen siihen ja moneen muuhun kysymykseen löydät alta.
Päivämäärä, kuukausi ja vuosiluku – elintarvikelainsäädännön mukaisesti.
Sulatejuuston säilyvyys perustuu sen tuotantomenetelmään. Se säilyy hyvin osittain siksi, että se keitetään ja tuubi täytetään kuumalla massalla, mutta myös ainesten eli juuston ja sulatesuolojen ansiosta.
On paljon tekijöitä, jotka vaikuttavat sulatejuuston säilyvyyteen tuubin avaamisen jälkeen: jääkaapin lämpötila, kauanko pakkausta pidetään pöydällä aterian yhteydessä ja missä olosuhteissa – kesälounaalla auringossa tai välipalaleivän valmistusajan talvella jne. On aina parasta katsoa, haistaa ja maistaa tuotetta, kun halutaan määrittää sen syömäkelpoisuus. Jos tuote on tavanomaisen näköinen, tuoksuu samalta kuin tavallisestikin ja maistuu hyvälle, sitä voi syödä.
Avattu juustotuubi säilyy jääkaapissa noin 2 kk. Se säilyy huoneenlämmössäkin n. 1-2 viikkoa. Siksi se on oiva tuote telttaillessa tai sellaisilla retkillä, joissa ei ole jääkaappia käytössä.
Juustorasia säilyy avattuna n. 2 viikkoa. Lyhyempi säilyvyysaika johtuu siitä, ettei avattu rasia suojaa tuotetta samalla tavalla kuin avattu alumiinituubi.
Avattu majoneesituubi säilyy kylmäsäilytyksessä 2-3 kuukautta. Majoneesin maku muuttuu ajan myötä, joten sen syötävyys selviää parhaiten maistamalla.
Avattu majoneesipurkki säilyy jääkaapissa n. 1 - 2 kuukautta. Purkkimajoneesin pinta saattaa kuivua ajan myötä.
Avattu tuubikastike säilyy jääkaapissa n. 2 kuukautta.
Sulatejuusto erottuu ja muuttuu rakeiseksi kun se pakastetaan. Siksi emme suosittele pakastamista.
Pakkaus luokitellaan kovamuoviksi ja folio metalliksi.