Siirry suoraan sisältöön

Usein kysytyt kysymykset

Kuinka kauan avattu juustotuubi säilyy jääkaapissa? Vastauksen siihen ja moneen muuhun kysymykseen löydät alta.

Missä järjestyksessä parasta ennen –päivämäärä on merkitty? Päivämäärä, kuukausi ja vuosiluku – elintarvikelainsäädännön mukaisesti.

Kuinka sulatejuusto voi säilyä niin pitkään? Sulatejuuston säilyvyys perustuu sen tuotantomenetelmään. Se säilyy hyvin osittain siksi, että se keitetään ja tuubi täytetään kuumalla massalla, mutta myös ainesten eli juuston ja sulatesuolojen ansiosta.

Kuinka kauan avattu sulatejuustotuubi säilyy? On paljon tekijöitä, jotka vaikuttavat sulatejuuston säilyvyyteen tuubin avaamisen jälkeen: jääkaapin lämpötila, kauanko pakkausta pidetään pöydällä aterian yhteydessä ja missä olosuhteissa – kesälounaalla auringossa tai välipalaleivän valmistusajan talvella jne. On aina parasta katsoa, haistaa ja maistaa tuotetta, kun halutaan määrittää sen syömäkelpoisuus. Jos tuote on tavanomaisen näköinen, tuoksuu samalta kuin tavallisestikin ja maistuu hyvälle, sitä voi syödä.

Juustotuubi Avattu juustotuubi säilyy jääkaapissa noin 2 kk. Se säilyy huoneenlämmössäkin n. 1-2 viikkoa. Siksi se on oiva tuote telttaillessa tai sellaisilla retkillä, joissa ei ole jääkaappia käytössä.

Juustorasia Juustorasia säilyy avattuna n. 2 viikkoa. Lyhyempi säilyvyysaika johtuu siitä, ettei avattu rasia suojaa tuotetta samalla tavalla kuin avattu alumiinituubi.

Majoneesituubi (alumiinia) Avattu majoneesituubi säilyy kylmäsäilytyksessä 2-3 kuukautta. Majoneesin maku muuttuu ajan myötä, joten sen syötävyys selviää parhaiten maistamalla.

Majoneesipurkki Avattu majoneesipurkki säilyy jääkaapissa n. 1 – 2 kuukautta. Purkkimajoneesin pinta saattaa kuivua ajan myötä.

Tuubeihin pakatut kastikkeet Avattu tuubikastike säilyy jääkaapissa n. 2 kuukautta.

Voiko sulatejuustoa pakastaa? Sulatejuusto erottuu ja muuttuu rakeiseksi kun se pakastetaan. Siksi emme suosittele pakastamista.

Miten sulatejuustorasia hävitetään? Pakkaus luokitellaan kovamuoviksi ja folio metalliksi.