Siirry suoraan sisältöön

Coleslaw

Ainekset:

9 dl vihreää kaaliraastetta
9 dl punaista kaaliraastetta
2,5 dl porkkanaraastetta
1 dl Kavlin Herkkumajoneesia
2 rkl Druvan valkoviinietikkaa
2 rkl vaahterasiirappia tai hunajaa
0,5 rkl tuoretta tilliä
0,5 rkl chilijauhetta
1 tl suolaa
ripaus mustapippuria

Valmistus:

1. Silppua kaalit raasteeksi.
2. Raasta porkkana karkeasti.
3. Vatkaa kulhossa majoneesi, etikka, siirappi ja mausteet.
4. Jatko vatkausta, kunnes kastike on tasaista.
5. Sekoita raasteet ja kastike keskenään.
6. Tarjoile vaikkapa leivän, hampparin tai tortillan kaverina!

Coleslaw on parhaimmillaan heti, mutta säilyy myös jääkaapissa pari päivää.

Kinkku-voileipäkakku


Ainekset:

n. 2 pkt Vaasan Isopaahtoa
0,5 l kasvislientä kostutukseen

Täyte:

1 pieni tuorekurkku
n. 350 g kinkkukuutiota
1 iso suippopaprika
1 prk Creme Bonjour Cuisine -sipulisekoitusta
1,5 tuubia Kavlin voileipäpikkelssiä
300 g tuorejuustoa
125 g kinkkupasteijaa
150 g Planti Cooking Fraichea

Kuorrutus
600 g ruohosipulista tuorejuustoa
200 g maustamatonta tuorejuustoa

Koristeluun
makusi mukaan esim. kinkkua, kurkkua, sipulia ja tilliä

Valmistus:

1. Päällystä matala uunipelti foliolla.
2. Pilko kurkku ja paprika pieniksi kuutioiksi.
3. Asettele kerros paahtista puolelle peltiä.
4. Kostuta maltillisesti kasvisliemellä.
5. Sekoita Cuisine, pikkelssi, tuorejuusto, pasteija ja Fraiche.
6. Levitä tahna alimman kerroksen päälle tasaisesti.
7. Ripottele päälle kinkkua, kurkkua ja paprikaa.
8. Asettele päälle 2. kerros paahtista ja kostuta.
9. Jatka kokoamista, kunnes kakussa on 3 täyteväliä.
10. Vuoraa kakku tiukasti kelmulla ja anna tekeytyä jääkaapissa yön yli.
11. Sekoita kuorrute ja levitä se kakun päälle.
12. Koristele makusi mukaan ja nauti!

Vinkki! Voit lisätä ripauksen maailman makuja omaan voileipäkakkuusi vaihtamalla kinkkukuutiot italialaiseen prosciutto-kinkkuun tai salamiin.

Lohiwrap Kavli luomumajoneesilla


Ainekset:

4 wrappia
n. 2 dl keitettyä bulguria
1/2 tl currya
1 kasvisliemikuutio
1 dl Kavli Luomumajoneesia
1 tl pippuria
1 nippu herneenversoja
1 omena
2 avokadoa
1/2 sitruuna
4 tortillalettua
n. 400 g siivutettua kylmäsavustettua lohta
1 ruukku salaattia
1 nippu tilliä
Leivinpaperia

Näin valmistat:

Keitä bulgur liemikuution kanssa keitto-ohjeen mukaan. Mausta currylla.
Sekoita bulgur, majoneesia ja pippuria keskenään. Huuhtele salaatti ja herneenversot ja kuivaa kunnolla.


Viipaloi omena ja avokado suikaleiksi ja purista niiden päälle sitruunaa.
Levitä tortillojen päälle majoneesia, jonka jälkeen asettele lohisiivut, salaatti, bulgur, herneenversot, tilli, avokado- ja omenasuikaleet.
Rullaa wrapit ja herkuttele!

Kanttarelli-pekoni pasta


Ainekset:

400 g spagettia
200 g pekonia
200 g kantarelleja
0,5 sipuli
2 valkosipulinkynttä
100 g Kavli Kantarellisulatejuustoa
2,5 dl ruokakermaa
suolaa
pippuria
parmesaania

Valmistus:

1. Keitä reilusti vettä ja laita spagetit kypsymään.
2. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Viipaloi sienet.
3. Ruskista pekoni pannulla ja sekoita joukkoon sienet ja sipulit.
4. Lisää pannulle kerma ja sulatejuusto. Kiehauta ja mausta.
5. Hauduta miedolla lämmöllä noin vartti.
6. Jaa kypsä spagetti ja valmis kastike lautasille.
7. Raasta päälle tuhti annos parmesaania ja nauti!

Thanksgiving Sandwhich


Ainekset:

4 palaa vaaleaa leipää
1,5 tl voita
3 tl Kavli American Style majoneesia
4 siivua Cheddaria
6 siivua kalkkunaa
1 dl karpalososetta
1,5 dl ituja

Valmistus:

1. Levitä voi tasaisesti leipiin.
2. Paista leipiä voipuolelta hetki pannulla.
3. Aseta 2 leivän päälle juusto, kalkkuna, sose ja idut.
4. Voitele tyhjät leivät majolla ja laita päällimmäisiksi.
5. Laita leivät pannulle juustopuoli alaspäin.
6. Paista hetki, kunnes juusto on sulanut.
7. Nauti kuumana!